الأربعاء، 16 يناير 2013

خطوة خطوة وبالصور شرح تفصيلي لكيفية عمل تورته منزلية

بسم الله الرحمن الرحيم
نبتدي

أولا مقادير الكيكة الإسفنجية اللي حتعمل منها التورته

5 بيضات

1 معلقة فانيليا

كوب سكر

كوب دقيق و ربع ( في حالة كيكة الشيكولاته مثل التي سنعملها بإذن الله نأخذ معلقة كبيرة دقيق ونضيف مكانها ملعقة كبيرة كاكاو )

ملعقة كبيرة بيكنج باودر




ثانيا مقادير حشو التورتة و التوبنج "الغطاء"الخاص بها


1 علبة قشطة ( المراعي مثلا أو أي نوع تحبية ) و ومن يريد إضافه علبة أخرى لطعم أو دسم أكثر فلا مانع .

1 علبة شيكولاته خام ( بس  تكون نوع   جيد)

1 علبة مربى ( أي نوع جيد و تكون فراولة أو مشمش أو تين مثل ما الأولاد يفضلون )

1 علبة كريم شانتي ( أي نوع و دريم ويب  - الأنواع السائله تضيفي طعم حلو ودسم )

قليل من الحليب



ثالثا: مقادير الشربات الخفيف


1 كوب سكر

1 كوب ماء

1 ليمونة

( طبعا كلنا عارفين  كيفية عمل الشربات   - عموما   نضع السكر والماء على النار ولما يغلي المزيج نضيف له عصير ليمونه و نتركه يغلي قليلا و نخفض الحرارة لحد ما يعطينا القوام المطلوب )


الطريقة :


1- أولا نولع الفرن على نار متوسطة قبل أي شيء .
2- نجيب الصينية التي سنضع  فيها الكيكة وندهنها بزيت ودقيق أو زبده ودقيق جيدا  على شأن الخليط ما يلتصق في الصينية .
3- نضرب 5 بيضات مع ملعقة الفانيليا وحدهم أولا لمده لا تقل عن خمس دقائق بالمضرب الكهربي لحد ما الخليط يصبح كريمي اللون زي الصورة

ملحوظة: اللي ماعنده مضرب كهربائي يضرب بالمضرب اليدوي وتزود الوقت شوي لحد ما توصل للنتيجة المطلوبة




4-أضيف كوب السكر أثناء الضرب وأستمر في الضرب .

5- بعد ما يعلى الخليط  أضيف الدقيق و البيكنج باودر شوي شوي علشان الخليط مايهبط و طبعا أضيف الكاكاو في حالة كيكة الشوكولاه زي الصورة



6- أستمر في الضرب قليلا حتى يتمازج الخليط تماما

7- نصب الخليط في الصينية المدهونة ثم نضعه في الفرن على نفس النار المتوسطة .

8-أثناء ذلك نبتدي نجهز التوبنج والحشو  ,نقوم بعمل تسييح بالماء الساخن   للشوكولاته الخام مع علبة القشطة كما في الصورة واللي يرغب تخفيفها بقليل من الحليب .. ممكن  لكن  لا تكثر .
( على فكرة فيه قشطة قليلة الدسم في السوبر ماركتس وممكن  إستخدامها )




9- المفروض ما نفتح  الفرن  طول ما الكيكة فيه وإلا فستهبط , ونعرف إن الكيكة إستوت تقريبا بعد من ربع لثلث ساعة في الفرن بعد ما نشم رأئحة الكيكة الجميلة , وعلشان نتأكد إنها إستوت نغرس فيها سكين ولو طلعت نظيفه تكون الكيكة إستوت و نطفي عليها ...





10-أهم جزء في الموضوع هو تحويل الكيكة لتورتة و المفروض إننا ننتظر الكيكة إلى أن  تبرد تماما و بعدين نطلعها من الصينية و طبعا بإذن الله تطلع معانا بسهوله لأننا داهنين الصينية وبعدين واحده واحدة بالسكين بعد ما نبل نصلها بماء ساخن نقطع الكيكة 3 طبقات .

طبعا أهم حاجة إننا نمشي بالسكين بهدوء و كل شوي لما تحس إنها جمدت في إيدك طلعها من الكيكة و بلها بشوية ماء  ساخن .

وهذه صورة أول طبقة




11- نكرر العملية  لحد ما يكون عندنا 3 طبقات من الكيكة الإسفنجية و لو فرولت معك شوي من النص و لا يهمك شيل كل المتفرول ولا  ترميه لاحقا أقول لك نحتاجه  في أي شيء .



12- إدهن الدسك الأول بشوية شربات خفيييييف  علشان يطريها شوية بالفرشة  ( لا احد يغرقها شربات  ... ), وبعدين نضيف مزيج الشوكولاته ونفرده عليه .



13-الدسك التاني نفرد عليه من المربى .



14- الدسك الثالث نفرد عليه شوكولا وكذا نكون خلصنا الحشو ( و ضروري بعد كذا نظبط الحروف بالسكين عشان تعمل دايره مظبوطة و البواقي اللي بنقطعها من الحروف أيضا لا ترميها .. سنحتاجها  )




15- نبتدي في التوبنج  ...و هنا بنغطي الوجه كله شوكولاه بطبقة سميكة شوي ( يعني الشوكولاه تكون سايله ونصبها فوق التورتة علشان تغطيها وتغطي الجوانب أيضا و على فكرة ضع التورته في طبق أوسع منها عشان اللي ينزل من الشوكولاه على الجوانب ويسقط  أقول لك بعدين تعمل فيه إيه .


16- نحطها في الثلاجة شوي علشان تقسى .

17- طبعا نكون محضرين الكريم شانيه ليبرد في الثلاجة علشان ما يسيل معنا ( طريقة عمله أكيد مكتوبه على العلبه وعموما لو بودرة بتذوب مع شوية حليب وتضرب بالمضرب )

18- أطلع التورته والكريم شانتي و نوزعها على كيفنا زي ما نحب







طبعا فيه مليون رسمة ممكن نزين بها التورته وممكن نكتب على التورته اسم الأولاد مثلا أو تهنئه بنجاح  ....زي ما تحبوا


19- نجي للبواقي من تقطيع الحروف ذي كلها تحط في الطبق الكبير اللي نزلت فيه الشوكولاه وأنا بصبها على التورته و باقي الشوكولاه لو فيه  ، و شوية مربى وباقي الكريمة لو فيه و شوية جوز هند لو فيه و كل ذا يهرس بالملعقة جيداليعطي خليطا لذيذا  جدا , نحاول نعمله في شكل حلو يشد الأطفال




هنا أنا أستخدمت قطاعة البسكوت و عملتها قالب للخليط الخاص بـ بواقي الكيكة ونحطه في الثلاجة ( على فكرة ممكن يتعمل كور مثلا و يترش علية شوكولاه أو جوز هند يبقى بجد جميل )


20- هذولي اللي لحقت أصورهم




و بالهنا والشفا




ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

أهلا بك ،
أشكر لك إطلاعك على الموضوع و أن رغبت في التعليق ،
فأرجو أن تضع إسمك ولو حتى إسما مستعارا للرد عليه عند تعدد التعليقات
كما أرجو أن نراعي أخلاقيات المسلم;حتى لانضطر لحذف التعليق
تقبل أطيب تحية
ملاحظة: يمنع منعا باتا وضع أية : روابط - إعلانات -أرقام هواتف
وسيتم الحذف فورا ..