الثلاثاء، 3 يناير 2012

مربى الفراولة البيتي




اولا المقادير

نحتاج ثمار فراوله سليمه من اى عطب بعد الغسيل وازاله العنوق ( كيلو ونص )

كيلو سكر وربع ( كتير بيحط على كل كيلو فاكهه كيلو سكر ) صراحه انا مش بحبها مسكره

باكو جيلى فراوله

عصير ليمونه ونص

حله استانلس ستيل او تيفال ( امهانتا دايما ينبهوا لها يمكن علشان الفراوله مليانه بالحديد بيخافوا الحلل العاديه تتفاعل معاها )

وطبعا ملعقه خشب او بلاستيك

الطريقه

بعد غسيل الفاكهه ونزع العنوق ووزنها





نقطعها الى قطع ( صراحه فراولة هاليومين  كل حبه مقاس ) احسن  شيء تتقطع

وتوضع فى الحله او علبه بلاستيك كبيره طبقات سكر وطبقات فراوله


تترك حوالى ساعه ونص الى ساعتين تنزل ميتها والسكر يذوب


هنا بعد ساعتين مع السكر شوفوا كيف نزل الماء 

ترفع على النار عاليه فى الاول حوالى نص ساعه ولما نلاقى السكر ذاب نضيف عصير الليمون
نقلب دائما احذروا من ان تغطى حلة المربى فى اى مرحله من المراحل  حتى لا تفور 


بعد النصف ساعه نصفى الفراوله ونتركها جانبا وناخذ الصوص وعلى النار مره اخرى
( الخطوه هذي علشان الفراوله ما تنهرس كثير )


  هذي الفراوله المصفاه
نضع الصوص على النار ونستمر فى التقليب مع مراعاة ازاله الزبد كلما احتاج الامر وفى نص المده نضيف الجيلى ونقلب


وتترك على النار حتى نشعر ان الصوص اغلظ القوام
بعدها نرجع نضيف الفراوله للصوص على النار وتترك تغلى نص ساعه اخرى
ترفع من النار وتترك لتبرد


الصوره هذي بعد ما تركناها تبرد


توضع فى البرطمانات النظيفه المعقمه
ونتاكد اناها بارده تمام وتغطى وتحفظ بالثلاجه

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

أهلا بك ،
أشكر لك إطلاعك على الموضوع و أن رغبت في التعليق ،
فأرجو أن تضع إسمك ولو حتى إسما مستعارا للرد عليه عند تعدد التعليقات
كما أرجو أن نراعي أخلاقيات المسلم;حتى لانضطر لحذف التعليق
تقبل أطيب تحية
ملاحظة: يمنع منعا باتا وضع أية : روابط - إعلانات -أرقام هواتف
وسيتم الحذف فورا ..